Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 120 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Rendelet a talajterhelési díjról

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 2-án megtartott ülésén új rendeletet alkotott a talajterhelési díjról.
Az új rendelettel kapcsolatban a következőkre szeretném felhívni a figyelmet.

 

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 55. § (1) bekezdésének a) és b) pontja előírja, hogy az ingatlan tulajdonosa – ha törvény vagy kormányrendelet másként nem rendelkezik – a víziközmű-rendszer üzembe helyezésétől számított egy éven belül köteles az ingatlant víziközmű-rendszerbe beköttetni, ha a csatorna gerinchálózata a közterületen az ingatlanról műszakilag elérhető módon kiépült és műszakilag rendelkezésre áll.
A helyi rendeletben a képviselő-testület törekedett a törvényeknek való megfelelésre és a társadalmi igazságosságra, a szociális szempontok érvényesítésére.
A rendeletben meghatározott feltételekkel mentesülhetnek a talajterhelési díjfizetési kötelezettség alól a megélhetési nehézségekkel küzdő magánszemélyek. Közülük is elsősorban azok, akik idősek, egyedül élnek, valamint a három vagy több gyermek eltartásáról gondoskodók.
Mentesül továbbá a talajterhelési díjfizetési kötelezettség alól az a természetes személy kibocsátó:
- aki a közcsatorna üzembe helyezését követő 90. naptól számított egy éven belül a közcsatornára ráköt. Ez esetben az adómentesség kezdő időpontja a közcsatorna üzembe helyezését követő 90. nap.
- akinek az ingatlana előtt a közcsatorna kiépítésre került, de a rácsatlakozás érdekében 15 métert meghaladó hosszban szükséges a bekötő csatorna kiépítése vagy – a vízszolgáltató felé fizetett közműfejlesztési hozzájáruláson és az egyszeri csatornabekötési díjon felül – a bekötőcsonk és a csatornabekötéssel érintett épület közötti összeköttetés kivitelezésének költsége (számlákkal igazoltan) a százezer forintot meghaladja. A mentesség további feltétele, hogy a közcsatorna műszaki átadását követő 90. naptól számított egy éven belül a kibocsátó megvalósítsa a csatornabekötést. 
Nem köteles talajterhelési díjat fizetni az a természetes személy kibocsátó, akinek az ingatlana előtt a közcsatorna kiépítésre került, de arra rákötni nem tud, mert a gravitációs csatornánál jelentkező szintkülönbség miatt a tulajdonosnak házi átemelőt kellene kiépítenie.

 

 

Szombath Gabriella
adócsoport-vezető

Módosítás: (2013. december 03. kedd, 16:43)