Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 203 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Elhunyt Hovanyecz László, Pécel díszpolgára

There are no translations available.

alt

 

Hosszú betegség után, életének hetvennegyedik évében elhunyt Hovanyecz László újságíró, a Népszabadság nyugdíjas főszerkesztő-helyettese, főmunkatársa, a Tekintet főszerkesztője, olvasható régi munkahelye, a Népszabadság internetes oldalán. Dr. Hovanyecz László Pécel díszpolgára volt.
 

 

 

 

 

Pécel Önkormányzatának Képviselő-testülete 12 igen, 0 nem szavazattal, egy tartózkodással 2010 júliusában hozta meg döntését a Ráday Klub elnökségének javaslatára. Mint megfogalmazták, „a péceliek számára emlékezetesek maradnak a ’városba vonatozás’ alatti beszélgetések. Sokunkat büszkeséggel töltöttek el az újságban felbukkanó kedves történetek, hol említve benne az akkori falu (nagyközség), a város nevet, vagy csak éppen ráismertünk, hogy rólunk van szó. A gyöngyösi születésű bölcsész igazi otthonra talált Pécelen, erre büszke is. Mi is rá, akik sokat tanultunk tőle.”
Hovanyecz László Gyöngyösön született 1940. május 23-án. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-történelem szakán kezdte meg tanulmányait, 1967-ben diplomázott a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. 1969-70-ben egy évet Franciaországban töltött ösztöndíjjal. 1970-ben doktorált történelemből. Több könyve is megjelent. 2004-ben Akadémiai Újságírói Díjjal tüntették ki.
 

Last Updated (Friday, 01 November 2013 12:06)