Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 200 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Utcanév-változások

There are no translations available.

A képviselő-testület 2013. szeptember 27-i rendes ülésén több utca átnevezéséről is döntött.

 

Az utcák átnevezésére a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető közterületi elnevezések törvényi tilalma miatt volt szükség. Az új utcanevek kiválasztásában kiemelt szempont volt az utca lakóinak többségi akarata. Így változott az Április 4. utca „Április” utcára, a Március 21. utca „Március”utcára, a Tanácsház utca „Városház” utcára és a Sallai utca „Karsai Zsigmond” utcára. Új elnevezést kaptak a Kelőben a Látóhegy utcát keresztező, lényegében a Vécsey utca folytatásának is tekinthető 2944, 1923/2, 1922/3, 1919/22 hrsz-ú területek, amelyet 2014. január 1-től „Baczoni István” utcaként kerül feltüntetésre a térképeken.
A testületi ülésen szóba került még 3237 és 3236/2 hrsz-ú területek átnevezése is, azonban „Margaréta” utca elnevezéssel az utca neve továbbra is változatlan marad.
A módosított utcanév táblák 2014. január 1. napjával elhelyezésre, a régi utcanév táblák egyidejű piros színnel történt áthúzása mellett.
Az új közterületi elnevezéseket tartalmazó módosított személyi azonosító-, és lakcímet igazoló okmányokat a tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal hivatalból állítja ki, és kézbesíti az érintett lakók részére. Az okmánycsere a lakók részére természetesen teljes egészében díj-, és illetékmentes.


 

Last Updated (Tuesday, 29 October 2013 21:43)