Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 148 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Elkészült a buszvárónk az Örsön

There are no translations available.

alt
 
Íme az új buszváró az Örsön
 
A buszváró telepítése Pécelnek és a pécelieknek teljes egészében ingyen valósult meg. A telepítés kijelölt időpontja 2013. október 26-27 volt.
Évek óta megoldhatatlan feladatnak bizonyult a 169E buszjárat fedett várójának biztosítása az Örsön. Mint az ismert, Szöllősi Ferenc Pécel polgármestere év elején levélben kérte a Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját egy fedett váró elhelyezésére.
A végállomásának helyet adó területet még 2002-ben alakították ki. A 169E jelenlegi végállomása korábban leszállóhelyként funkcionált, ezért a többi megállóval ellentétben a padok melletti utasváró nem került kialakításra.
A BKK be is szerezte a terület tulajdonosának, a BKV Zrt-nek a hozzájárulását, azonban "a kihelyezés további feltétele a megállóhelyi padok elbontása, valamint a várótelepítés költségviselőjének és üzemeltetőjének a meghatározása"– olvasható Vitézy Dávid 2013. május 17-én kelt levelében. Ez arra utalt, hogy a beruházás költségét a BKK Zrt. részben vagy teljes egészében Pécelre kívánja hárítani.
A 2013. szeptember 11-én megtartott műszaki bejáráson aztán kitisztult a kép. Az Örs vezér tere érintett része a BKV kezelésében áll, az üzemeltetői jogokat a BKK-n keresztül a Fővárosi Közgyűlés birtokolja. A Közgyűlés viszont több évtizedre előre megkötött szerződéssel rendelkezik egy kft-vel az Örsön, a buszvárók telepítésére és a médiafelület kizárólagos hasznosítására.
Ahogy a cég vezetője nyilatkozott: "A szóban forgó területen számos utasvárót üzemeltetünk reklámfelülettel, bevételeink azonban sajnos jelenleg sem fedezik a fenntartási költségeinket, így nem tudjuk vállalni a díjmentes kihelyezést." A társaság képviselőjének tájékoztatása alapján a buszváró kihelyezése reklámhordozó nélkül bruttó 806 ezer forintba, reklámhordozóval bruttó 1,2 millió forintba került volna a városnak, plusz a telepítés költsége. A telepítési jogok kizárólagos birtoklásával és a költségek ismeretében a kihelyezés tehát meghiúsulni látszott.
A megoldást végül egy külső partner, a Pécelen két buszmegállóhely üzemeltetését is végző Green West Kft. önkormányzati kezdeményezésre történő bevonása jelentette. Innentől az események felgyorsultak: 2013. október elején a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Irodájának munkatársai már a váró műszaki terveinek benyújtását végezték, pontot téve egy évek óta húzódó lakossági igény teljesítésére.
A váró telepítése Pécel városának és a péceliek számára teljes egészében ingyen valósulhatott meg.
Pécel Önkormányzata megköszöni az eljárásban részt vevő alábbi szervezetek konstruktív közreműködését, és segítségét:
Green West Kft., Budapesti Közlekedési Központ Zrt., BKV Zrt., E.M. Hungary Kft.

Last Updated (Monday, 28 October 2013 21:16)