Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 209 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Útépítési projekt műszaki ütemterve

Az ütemterv ide kattintva érhető el

 

Pályázati felhívás a Maglódi út 12. szám alatti ingatlanra

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el

A teljes pályázati kiírás ide kattintva érhető el

Az ajánlati adatlapok ide kattintva érhetőek el

 

KSH lakossági tájékoztató

A tájékoztató ide kattintva érhető el

 

NAV - Sajtóközlemény

 

Fórumok a mentorprogramban

 

Országszerte mintegy 20 helyszínen folytatódnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén megkezdett mentor programjának „kiscsoportos” foglalkozásai. A fórumokra előzetesen regisztráló kezdő vállalkozások az adózással kapcsolatos szabályokról, teendőkről, határidőkről kaphatnak információt.

 

A mentorálással a NAV egy újabb szolgáltatást indított el, amiben a támogatásra, segítségre helyezi a hangsúlyt. Havonta átlagosan mintegy tízezer vállalkozás kezdi meg tevékenységét, s a tapasztalatok szerint sokan nincsenek tisztában az adózási szabályokkal; ebben segít a mentorprogram.

 

A NAV minden induló vállalkozással felveszi a kapcsolatot az Ügyfélkapun, illetve a Cégkapun keresztül, a megalakulásuktól számított 30 napon belül. A hathónapos mentorprogramban való részvétel ingyenes, csupán regisztrálni kell a tájékoztató levélben található linken.

 

A havonta megrendezendő csoportos fórumokon a NAV szakemberei bemutatják az elektronikus szolgáltatások és a kiemelt adónemek kezdő vállalkozókat érintő szabályait. A személyes mentoráláskor a kijelölt mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján segít többek között a bevallás javításában, kiegészítésében és felhívja a figyelmet az esetleges hiányosságokra is.

 

A NAV az új szolgáltatását úgy alakította ki, hogy a program alkalmazkodni tudjon a felmerülő vállalkozói igényekhez.

 

A jövőben folytatódnak a „kiscsoportos” fórumok, melyeken a kezdő vállalkozások első kézből értesülhetnek a szabályokról és a NAV gyakorlatáról. A rendezvényeken a telefonos ügyintézéshez egyedi PIN-kód is igényelhető. 

 

Bővebben

 

Ideiglenes változások a helyi buszközlekedésben

A tájékoztató és a módosult menetrend ide kattintva érhető el

 

Közlemény

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály közleménye - nyilvános sorsolás a Szilasmenti Mgtsz. használatában lévő, részarány-tulajdonú földek kiadása céljából 

Ide kattintva olvasható

 

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjéről

A hirdetmény ide kattintva érhető el

 

Felhívás a Pécel Város Díszpolgára kitüntető címre vonatkozó javaslattételre

A felhívás ide kattintva érhető el

 

22/2018. (I. 30.) Kt. határozat

22/2018. (I. 30.) Kt. határozat  a Pécel Város helyi építési szabályzatáról szóló 33/2014. (X.10.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 25/2017. (XI.14.) önkormányzati rendelet egyes §-ai hatálybalépésének megállapításáról

 

Megjelent a Péceli Hírek márciusi száma

A márciusi lapszám ide kattintva olvasható

 

Lakossági fórum a helyi építési szabályzat módosításáról

A lakossági fórumról szóló tájékoztató ide kattintva érhető el

 

Afrikai sertéspestis

Az Országos Főállatorvos közleménye ide kattintva érhető el

 

Munkalehetőség

Betanított munka

Szakmunka

 

Álláspályázat

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat álláspályázata 1 fő családsegítő munkakör betöltésére

Az álláspályázat ide kattintva elérhető

 

MÁV tájékoztató

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. március 28-tól és 2018. május 31-ig Isaszeg – Gödöllő és Aszód – Tura állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Isaszeg – Gödöllő, Aszód – Tura és Aszód – Hatvan állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a mellékletben megjelölt menetrend szerint.

 

 

Isaszeg – Gödöllő és Aszód – Tura 

 

Isaszeg – Gödöllő, Aszód – Tura és Aszód – Hatvan

 

KT. ülés - 2018.03.29.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. március 29. napján (csütörtök) 9.00 órai kezdettel rendes képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

Felhívás a Pécelért Díj kitüntető címre vonatkozó javaslattételre.

A felhívás ide kattintva érhető el.

 

Pest Megyei Kormányhivatal közleménye

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályának közleménye ide kattintva olvasható. 

 

Felhívás Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj kitüntető címre vonatkozó javaslattételre

A felhívás ide kattintva érhető el.

 

NAV Közlemény - Súlyos fogyatékosság után igényelhető személyijövedelemadó-kedvezmény

Súlyos fogyatékosság után igényelhető személyijövedelemadó-kedvezmény

Idén havi 6 900 forint kedvezmény jár az adóból azoknak, akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek és azoknak, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít. A kedvezmény érvényesítésének feltétele a rokkantsági járadékra, fogyatékossági támogatásra jogosító határozat, vagy a súlyos fogyatékosság minősítéséről szóló orvosi igazolás.

 

A 335/2009. (XII.29.) kormányrendelet határozza meg azokat a betegségeket, amelyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Az orvosi igazolást szakorvos vagy a rendelkezésre álló leletek alapján háziorvos állítja ki a jogosult részére.

A kedvezmény összege az év első napján érvényes havi minimálbér 5 százaléka, amely a személyi jövedelemadóból levonható. Érdemes már az adóelőleg megállapításakor, a munkáltatónál nyilatkozattal kérni, de a személyijövedelemadó-bevallásban, egy összegben is érvényesíthető. Akik régebb óta szenvednek a rendeletben felsorolt betegségek valamelyikében, illetve rokkantsági járadékot vagy fogyatékossági támogatást ítéltek meg számukra és nem kérték a kedvezményt, azt az igazolás vagy az ellátásról szóló határozat birtokában utólag is igényelhetik. Ehhez önellenőrzést kell benyújtaniuk azokra az évekre, amikor jogosultak voltak rá. 2018-ban a 2012. évi, valamint az ezt követő évek szja-bevallásait lehet önellenőrizni.

A NAV az idei évtől adóbevallási tervezetet készít azok részére is, akik korábban a munkáltatójukat bízták meg a bevallás elkészítésével. A súlyos fogyatékosság miatt személyi kedvezményre jogosultaknak célszerű ellenőrizni, hogy a bevallási tervezetükben szerepel-e az adókedvezmény.