Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 173 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Pályázati felhívás a Maglódi út 12. szám alatti ingatlanra

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el

A teljes pályázati kiírás ide kattintva érhető el

Az ajánlati adatlapok ide kattintva érhetőek el

 

KSH lakossági tájékoztató

A tájékoztató ide kattintva érhető el

 

NAV - Sajtóközlemény

 

Fórumok a mentorprogramban

 

Országszerte mintegy 20 helyszínen folytatódnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén megkezdett mentor programjának „kiscsoportos” foglalkozásai. A fórumokra előzetesen regisztráló kezdő vállalkozások az adózással kapcsolatos szabályokról, teendőkről, határidőkről kaphatnak információt.

 

A mentorálással a NAV egy újabb szolgáltatást indított el, amiben a támogatásra, segítségre helyezi a hangsúlyt. Havonta átlagosan mintegy tízezer vállalkozás kezdi meg tevékenységét, s a tapasztalatok szerint sokan nincsenek tisztában az adózási szabályokkal; ebben segít a mentorprogram.

 

A NAV minden induló vállalkozással felveszi a kapcsolatot az Ügyfélkapun, illetve a Cégkapun keresztül, a megalakulásuktól számított 30 napon belül. A hathónapos mentorprogramban való részvétel ingyenes, csupán regisztrálni kell a tájékoztató levélben található linken.

 

A havonta megrendezendő csoportos fórumokon a NAV szakemberei bemutatják az elektronikus szolgáltatások és a kiemelt adónemek kezdő vállalkozókat érintő szabályait. A személyes mentoráláskor a kijelölt mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján segít többek között a bevallás javításában, kiegészítésében és felhívja a figyelmet az esetleges hiányosságokra is.

 

A NAV az új szolgáltatását úgy alakította ki, hogy a program alkalmazkodni tudjon a felmerülő vállalkozói igényekhez.

 

A jövőben folytatódnak a „kiscsoportos” fórumok, melyeken a kezdő vállalkozások első kézből értesülhetnek a szabályokról és a NAV gyakorlatáról. A rendezvényeken a telefonos ügyintézéshez egyedi PIN-kód is igényelhető. 

 

Bővebben

 

Ideiglenes változások a helyi buszközlekedésben

A tájékoztató és a módosult menetrend ide kattintva érhető el

 

Közlemény

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály közleménye - nyilvános sorsolás a Szilasmenti Mgtsz. használatában lévő, részarány-tulajdonú földek kiadása céljából 

Ide kattintva olvasható

 

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjéről

A hirdetmény ide kattintva érhető el

 

Felhívás a Pécel Város Díszpolgára kitüntető címre vonatkozó javaslattételre

A felhívás ide kattintva érhető el

 

22/2018. (I. 30.) Kt. határozat

22/2018. (I. 30.) Kt. határozat  a Pécel Város helyi építési szabályzatáról szóló 33/2014. (X.10.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 25/2017. (XI.14.) önkormányzati rendelet egyes §-ai hatálybalépésének megállapításáról

 

Megjelent a Péceli Hírek márciusi száma

A márciusi lapszám ide kattintva olvasható

 

Rendkívüli KT. ülés - 2018.03.08.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. március 8. napján (csütörtök) 16.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

Afrikai sertéspestis

Az Országos Főállatorvos közleménye ide kattintva érhető el

 

Munkalehetőség

Betanított munka

Szakmunka

 

Álláspályázat

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat álláspályázata 1 fő családsegítő munkakör betöltésére

Az álláspályázat ide kattintva elérhető

 

MÁV tájékoztató

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. március 28-tól és 2018. május 31-ig Isaszeg – Gödöllő és Aszód – Tura állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Isaszeg – Gödöllő, Aszód – Tura és Aszód – Hatvan állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a mellékletben megjelölt menetrend szerint.

 

 

Isaszeg – Gödöllő és Aszód – Tura 

 

Isaszeg – Gödöllő, Aszód – Tura és Aszód – Hatvan

 

KT. ülés - 2018.03.29.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. március 29. napján (csütörtök) 9.00 órai kezdettel rendes képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

Felhívás a Pécelért Díj kitüntető címre vonatkozó javaslattételre.

A felhívás ide kattintva érhető el.

 

Pest Megyei Kormányhivatal közleménye

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályának közleménye ide kattintva olvasható. 

 

Felhívás Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj kitüntető címre vonatkozó javaslattételre

A felhívás ide kattintva érhető el.

 

NAV Közlemény - Súlyos fogyatékosság után igényelhető személyijövedelemadó-kedvezmény

Súlyos fogyatékosság után igényelhető személyijövedelemadó-kedvezmény

Idén havi 6 900 forint kedvezmény jár az adóból azoknak, akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek és azoknak, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít. A kedvezmény érvényesítésének feltétele a rokkantsági járadékra, fogyatékossági támogatásra jogosító határozat, vagy a súlyos fogyatékosság minősítéséről szóló orvosi igazolás.

 

A 335/2009. (XII.29.) kormányrendelet határozza meg azokat a betegségeket, amelyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Az orvosi igazolást szakorvos vagy a rendelkezésre álló leletek alapján háziorvos állítja ki a jogosult részére.

A kedvezmény összege az év első napján érvényes havi minimálbér 5 százaléka, amely a személyi jövedelemadóból levonható. Érdemes már az adóelőleg megállapításakor, a munkáltatónál nyilatkozattal kérni, de a személyijövedelemadó-bevallásban, egy összegben is érvényesíthető. Akik régebb óta szenvednek a rendeletben felsorolt betegségek valamelyikében, illetve rokkantsági járadékot vagy fogyatékossági támogatást ítéltek meg számukra és nem kérték a kedvezményt, azt az igazolás vagy az ellátásról szóló határozat birtokában utólag is igényelhetik. Ehhez önellenőrzést kell benyújtaniuk azokra az évekre, amikor jogosultak voltak rá. 2018-ban a 2012. évi, valamint az ezt követő évek szja-bevallásait lehet önellenőrizni.

A NAV az idei évtől adóbevallási tervezetet készít azok részére is, akik korábban a munkáltatójukat bízták meg a bevallás elkészítésével. A súlyos fogyatékosság miatt személyi kedvezményre jogosultaknak célszerű ellenőrizni, hogy a bevallási tervezetükben szerepel-e az adókedvezmény.

 

2018/2019. tanévre kijelölt általános iskolai felvételi körzetek Pécelen

A dokumentum ide kattintva olvasható