Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest Megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 187 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Tájékoztatás

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 36300/1970-12/2016.ált. számú irat

 

Hidak fesztivál Pécelért

 
 

Bővebben...

 

Pályaépítési munkák

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2016. szeptember 17-én Gödöllő – Aszód állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A hirdetmény ide kattintva érhető el.

 

Megjelent a Péceli Hírek szeptemberi száma

Ide kattintva olvasható

 

Őszi Rajzás - VII. Péceli Szeptember Fesztivál részletes programja

Nagyításhoz kérem, hogy kattintsanak a plakátokra!

 

Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!


A Posta tájékoztatása szerint az utóbbi időben Pécel közigazgatási területén megnövekedett a kutyatámadások száma. A támadások a kutya nem megfelelő magasságú kerítésen, nyitott kapukon történő kiszökéséből, kóbor eb általi harapásból, illetve a levélszekrények, kapucsengők kutya által elérhető helyre történt elhelyezéséből adódnak, ezáltal veszélyeztetve nem csak a postai kézbesítők biztonságos, balesetmentes munkavégzését, hanem más emberek és állatok testi egészségét, épségét is.

Felhívom a figyelmüket, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 5.§ (1) bekezdése értelmében az állattartó kötelessége gondoskodni az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.

A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 15. § (1) és a 17. § (1)­(2) bekezdése előírja, hogy az állatokat úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztethessék más állatok, illetve az ember biztonságát. Belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes. Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.
 
Pécel Város Önkormányzat Képviselő­testületének közösségi együttélés alapvető szabályiról, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről, továbbá a közterületen történő szeszesital­fogyasztás tilalmáról szóló 2/2015. (II.5.) önkormányzati rendelet 5.§­a értelmében megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, aki ebet úgy tart, hogy az a tartásául szolgáló ingatlan területéről a közterületre kijuthat vagy kiharaphat, vagy az a tartásául szolgáló ingatlan területéről más tulajdonában lévő magánterületre átjuthat vagy átharaphat, közterületen ebet póráz nélkül szabadon enged vagy sétáltat. 
 
Az állatvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 334/2006. (XII.23.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésében állatvédelmi hatóságként a Kormány a jegyzőt, illetve a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki.
 
Tájékoztatom a T. Lakosságot, hogy a közterületen lévő tetemek begyűjtésére, valamint kóbor kutyának, macskának, egyéb kisállatnak gyepmesteri telepre szállítására, gondozására Pécel Város Önkormányzata Herczig József gyepmesterrel kötött szerződést (elérhetősége: 06­20­964­30­25).
 
Pécel, 2016. augusztus 25.
 
 
Tóth László
jegyző
 

A Péceli Parnasszus Alapítvány által szervezett rendezvények

A Péceli Parnasszus Alapítvány által szervezett rendezvények: 

Márai Sándor: Füves könyv - színházi előadás 2016. szeptember 25. - a rendezvény meghívója

IV. Nemzetközi Fuvolafesztivál -Pécel 2016. október 7-9. -  fesztivál részletes programja

 

Forgalmi rend változás

 

Tájékoztatás a Budapest Környéki Törvényszék, valamint a Gödöllői Járásbíróság ítélkezési szünetéről

A tájékoztató ide kattintva érhető el

 

Megjelent a Péceli Hírek augusztusi száma

Ide kattintva olvasható

 

KT. ülés - 2016.09.29

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. szeptember 29. napján (csütörtök) 9.00 órai kezdettel rendes képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

Rendelettervezet véleményezése

Rendelettervezet véleményezése

Tisztelt Lakosság!


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete várhatóan a 2016. szeptember 29-ei ülésén tárgyalja meg a település rendjéről szóló rendelettervezetet. A rendelettervezetet társadalmi véleményeztetésre tesszük közzé.
Kérjük, hogy akinek a rendelettervezettel kapcsolatban véleménye, javaslata van, azt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre szíveskedjen megküldeni 2016. szeptember 20. napjáig.
A rendelettervezet szövege teljes terjedelemben az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

Pécel, 2016. szeptember 15.Szöllősi Ferenc
polgármester

 

A rendelettervezet ide kattintva letölthető

A felhívás ide kattintva letölthető

 

Meghívó

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság/Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja kedves családjával együtt 2016. szeptember 20.-án (kedd) tartandó összejövetelére, melyen születésének nyolcvanadik évfordulóján a Pekáry-kastélyban (Pécel, Maglódi út 12.) 17 órai kezdettel Lázár Ervinre emlékezünk.

A meghívó ide kattintva érhető el

 

Rendkívüli KT. ülés - 2016.09.06.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. szeptember 6. napján (kedd) 8.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

Bővebben...

 

Pécel Üzemeltető Kft. pályázatot hirdet Gazdasági vezető munkakör betöltésére

A pályázati anyag ide kattintva érhető el

 

Tolózár cserék

 Tisztelt Péceli lakosság, tisztelt fogyasztóink!

A DPMV Zrt. értesíti Önöket, hogy 2016.08.25-én csütörtökön 08.00 és 18.00 óra között tolózár cserére kerül sor a vasút déli oldalán. Nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell számítani a BAROSS utcában a PIACTÉR oldalán, a RÁKOS patak és az ISASZEGI út között, az ISASZEGI, DÓZSA, SOMOGYI, HONVÉD, KODÁLY utcákban és a TÁNCSICS utca BEM és HONVÉD utcák közötti részén.

Megértésüket köszönjük!           DPMV Zrt.

 

KSH 2016 MIKROCENZUS (kisnépszámlálás)

Az értesítő ide kattintva elérhető

 

Tájékoztatom városunk lakosait, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) 2016. október 01-től 2016. november 08-ig MIKROCENZUS-t, azaz kisnépszámlálást végez településünkön.


A kérdezőbiztosok a KSH által kiállított igazolvánnyal igazolják magukat és a feladatuk, hogy a KSH által összeállított kérdőív alapján rögzítsék a válaszokat. A kérdőív kitöltése informatikai eszközön (tablet, laptop) történik, nem papír alapon. A felmérést a Péceli Polgármesteri Hivatal 2 dolgozója fogja elvégezni. A KSH értesítőt fog kiküldeni a kisnépszámlálásról az érintett lakosoknak, melyben tájékoztatást kapnak a kérdezőbiztos személyéről, valamint, hogy a kérdőívet 2016. október 10-éig online is ki lehet tölteni a kérdezőbiztos nélkül is.


A felmérés célja a statisztikai adatszolgáltatás, a felmérést végzők pártoktól függetlenül a KSH megbízása alapján végzik majd a tevékenységüket. A felmérésben a KSH által összeállított kb. 300 cím vesz részt.Pécel, 2016. augusztus ….Tisztelettel:


Tóth László
jegyző

 


 

A Péceli Helyi Választási Iroda vezetőjének felhívása

A Péceli Helyi Választási Iroda - a 2016. október 2. napjára kiírt országos népszavazás péceli lebonyolításához szavazatszámláló bizottsági tagok és póttagok jelentkezését várja.

A felhívás ide kattintva érhető el

Jelentkezési lap

 

Szociális ügyintéző munkakör betöltéséről szóló pályázat

A pályázat ide kattintva érhető el

 

2016. augusztus 20 - ünnepi műsor és I. Péceli Folklór Fesztivál programjai

 

 

A meghírdetett kutyaszépségverseny jelentkezési lapja